LA BELLA I LA BÈSTIA

Ja tenim aquí l’ adaptació del musical La Bella i la Bèstia!

Avui volem parlar del Musical de La Bella i la Bèstia.

Tot el material que teníem , ja està recopilat, classificat i corregit per poder-vos el oferir.

Aquest musical no ha estat gens fàcil de fer. Moltes escenes, molt balls, caracteritzacions complexes i cançons prou difícils pels nens i nenes. Però va sortir molt bé. Aquí us explicarem com ho vam aconseguir.

Si teniu ganes i força per assolir aquest repte, endavant!

Ara, només us falta el que nosaltres us podem oferir, els mitjans.

Qualsevol pregunta que ens vulgueu fer, feu-la al final d’aquesta entrada, us la respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Com ho vam fer

Avui us parlarem de com vam construir aquest musical amb els nostres nens i nenes. La decisió no va ser fàcil, per que el projecte era molt ambiciós.

Vam decidir que faríem el mateix musical per tres del grups de edat que tenim:

7-9, 10-11, 12-13

Per cada un d’ells havíem de fer una adaptació del text diferent, reduint-la en funció de l’edat del grup. No només vam reduir escenes, sinó que ho vam fer també amb el nombre de paraules de cada “diàleg”.

Ho vam fer també amb les cançons . Hi ha algunes de les intervencions cantades que només les van fer els més grans. Sobre tot l’escena on la Bella i la Bèstia llegeixen la historia del Rei Artur d’un llibre. En el text original, aquesta escena es fa sobre una base musical, que en alguna ocasió, fa que algun dels actors cantin part del text. Després de veure que per als més petits era massa complicat lligar la cançó d’aquesta manera ho vam desestimar, només, per aquest grup d’edat.

Una altra escena molt complicada era on la Bella es passeja pel poble cantant la cançó Belle, on hi intervenen diferents personatges del poble. En el grup dels més petits vam gravar la intervenció del poble perquè fos més fàcil la interpretació per part dels nens i els servís de guia (exemples aquí)

Com sabeu molts personatges són molt característics, amb una disfressa i maquillatge molt particular. Això va ser un dels aspectes més motivadors pels petits actors. Realment havien d’interpretar a personatges que no eren humans, més ben dit, eren mig humans mig objectes. El més interessant va ser practicar i assajar amb ells la manera de parlar, la manera de caminar i de gesticular a cada una de les seves intervencions.

Una part molt important de l’espectacle va ser el tema del vestuari. Per això els pares ens van ajudar moltíssim, aportant tota la seva il·lusió i virtuosisme en la creació de tot el vestuari i part de l’atrezzo.

Finalment us vull parlar de les cançons adaptades al català que vam crear per aquest musical. Aquí en teniu la llista. Algunes d’aquestes cançons només les vàrem fer pels més grans. Trobareu mostres dels àudios de cada cançó perquè pugueu comprovar les adaptacions al català en aquest enllaç

i les seves lletres, també us inclourem totes les músiques necessàries per la representació:

També ens podeu demanar els dibuixos que vam fer servir per projectar cada una de les escenes (més de 10 dibuixos).

Així doncs tindreu tot el material necessari per poder fer l’obra només posant el vostre esforç en que els nens aprenguin i interpretin els seus papers.

Tota la resta del material us l’aportem nosaltres!

Recordeu que teniu tot aquest material disponible:
Lletres de cançons al català, text per interpretar adaptat a l’edat que necessiteu, bases musicals per cada cançó, músiques instrumentals per acompanyar algunes escenes, dibuixos per projectar i estalviar-vos l’escenografia i fins i tot totes les cançons cantades amb veu original de les nostres representacions perquè tingueu una guia quan les interpreteu vosaltres.

Si teniu algun dubte només ens heu de preguntar : info@teatromusicalinfantil.com

Si voleu sentir els exemples de les cançons, podeu fer-ho aquí

Aquí trobareu tots els nostres musicals

Cançons Adaptades al català

El meu poblet (Belle)
Jo(Me)
El meu poblet- reprise(belle-reprise)
La llar (Home)
Gasto (Gasto)
Quin Festi(Be our guest)
Si no puc estimar-la (If I can’t Love her)
Quelcom nou (something there)
Ser un Humà altre cop (Human again)
Bella i Bestia son ( Beauty and the beast)

Música Instrumental

1.Pròleg
2.Música per als llops
3.Música del bosc
4.Música per la rosa
5.Música per quan fereixen la Bèstia
6.Batalla del  castell
7.Música per a la transformació de la Bèstia.

Com sabeu, nosaltres gairebé no fem servir escenografia, aquesta la projectem amb dibuixos per tal d’omplir l’escena de manera  figurativa i facilitar que el públic s’ubiqui.

   

Ens podeu demanar, els dibuixos que vam fer servir per projectar cada una de les escenes (més de 10 dibuixos).

Així doncs, tindreu tot el material necessari per poder fer l’obra només posant el vostre esforç en que els nens aprenguin i interpretin els seus papers.

Tota la resta del material us l’aportem nosaltres!

Recordeu que teniu tot aquest material disponible:
Lletres de cançons al català, text per interpretar adaptat a l’edat que necessiteu, bases musicals per cada cançó, músiques instrumentals per acompanyar algunes escenes, dibuixos per projectar i estalviar-vos l’escenografia i fins i tot totes les cançons cantades amb veu original de les nostres representacions perquè tingueu una guia quan les interpreteu vosaltres.

Si teniu algun dubte només ens heu de preguntar : info@teatromusicalinfantil.com, o al final d’aquesta entrada.

Si voleu sentir els exemples de les cançons, podeu fer-ho aquí 

Aquí trobareu tots els nostres musicals

El Text de la Bella i La Bèstia

Gairebé estan totes les escenes possibles. Potser alguna l’ hem escurçat força perquè no era important en l’argument general i reduïa el text , ajudant així,  a la memorització del nens.

El text dels personatges és prou reduït perquè no tinguin tanta feina a  memoritzar,   ja que  havien de ballar i cantar.

El text està adaptat pels tres grups d’edat que comentem més amunt. El nombre de pàgines va de les 40 dels més  petits fins les 61 dels mé grans.

Us deixo una petita mostra del text. I aquí un enllaç a la pàgina on trobareu més informació i àudios de prova de les cançons.

Ahhh!!! i qualsevol pregunta , la podeu fer mitjançant els comentaris d’aquesta entrada.

 

Recordeu :

Si vols comprar aquest material en català, podeu fer-ho aquí.

Si vols contactar amb nosaltres pots fer-ho aquí.

Si vols conèixer tots els nostres musicals en català, pots fer-ho aquí.

Si vols conèixer tots el nostres musical en castellà, pots fer-ho aquí.

facebook
Twitter

6 Comments

 • Víctor ha dit:

  Molt Bon material per gaudir fent Aquesta respresentació i una atenció perfecta en tot moment. Molt recomanable!

  • admin ha dit:

   Moltes gràcies Víctor. Esperem que gaudiu molt tant del material que ens heu demanat, com del resultat final de la vostre representació.
   Una abraçada

 • Clàudia ha dit:

  El tracte amb Josep i Mònica ha sigut perfecte, molt atents en tot. I, el material és molt recomanable!!

 • Bàrbara ha dit:

  L’hem adquirit per representar-la al festival de Nadal, a cada aulari del CRA. Els xiquets i xiquetes estan emocionats per aquesta tria. El material és molt bo i complet. Ja vos contarem!

  • Josep ha dit:

   Moltes gràcies Bàrbara. Espero que us vagi molt bé i que tingueu molt d’èxit. Per els nens es molt divertit sobre tot per les disfresses. Ja ens explicareu com us ha anat …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *