EL FLAUTISTA DE HAMELIN

Ja tenim aquí l’adaptació , teatralització i musicalització del Flautista de Hamelin

Segur que ja coneixeu aqueta  història:  El flautista d’Hamelin,  nosaltres vam adaptar-la creant una versió en rodolí,  per a   nens i nenes més petits (4- 6 anys) i una altra per  a nens i nenes  de 7- 8 anys.  El text és fàcil de memoritzar  i dóna  originalitat i  una gran musicalitat a l’ obra de teatre.

“Rates i més rates,  sobre els llits, dins les sabates. Ratotes i retasses entre plats i tasses. Sota les faldilles, dalt dels barrets, saltant per les finestres i corrent com coets! “

COM HO VAM FER

Vam construir un gran tall de formatge al mig d’escenari ple de forats. D’un forat en surt una rata de grans bigotis. Tot d’una, apareix una altra rata de grans orelles per un altre forat del formatge. Aquest és l’ espai on s’amaguen les rates i dóna joc a que surtin per diferents llocs.

També vam projectar diferents dibuixos del poble:  la plaça  , la casa de la Vila,  el riu ,… La escenografia acompanya els nens en tot moment i ajuda a ambientar l’ obra.

Les rates resulten  uns  personatges molt  divertits i n’hi ha de tot tipus: La rata vella, les rates presumides, les “tiquismiquis”,  la Saberuda, … Elles ballen i canten i aporten  un bon  toc d’humor amb els seus comentaris.

Els personatges del poble com el forner/a,  o el peixater/a, donen molt marge a poder desdoblar i repartir més el text entre nens i nenes. Ells també  participen dels balls i les danses que es fan  juntament amb el  flautista i l’alcalde.

A partir de bases musicals molt conegudes vam crear noves lletres i las vam adaptar al conte. Per exemple “A Viatjar“ : “a viatjar a viatjar,….viatjarem sense parar, sense pagar i d’estranquis”, intervé música de conga, de moda. Es un conte que us permet fins i tot afegir algunes musiques al vostre gust.

El flautista, és un personatge màgic,  però en aquet cas ell també té un aire una mica “rocker”  i fins i tot vam escriure una cançó  que li escau molt bé i que tots vam gaudir molt cantant-la.

La història acaba molt bé. “ Amics per sempre hem de ser i rates, nenes i vilatans junts conviurem” .

VESTUARI I MAQUILLATGE

Les disfresses són fàcils d’ aconseguir: peixaters, forners,… i  per les rates unes orelles i una cua si es vol( encara que a vegades pot fer nosa). Nosaltres les vam fer anar vestides en diferents tons de gris i roses aprofitant malles, pantalons curts de punt, algun vestit amb legguins,… En el grup del més grans, les rates portaven faldilles de tul de diferents tons  rosats  i alguns accessoris com collarets, ulleres de sol, depenent del tipus de rata que eren.

FORMAT I DURACIÓ

El resultat de tot plegat és que aquesta obra de teatre acaba sent  divertida, alegre i molt dinàmica. No és gens complicada de muntar i té l’ avantatge que tots els nens i nenes coneixen aquesta història.

Te una duració d’uns 30 minuts. Surten 14 personatges, però com he comentat abans, se’n poden afegir fàcilment alguns més, com per exemple rates o personatges del poble.

RECORDEU QUE TENIU TOT AQUEST MATERIAL DISPONIBLE

Lletres de cançons , text per interpretar adaptat a l’edat que necessiteu, bases musicals per cada cançó, músiques instrumentals per acompanyar algunes escenes, dibuixos per projectar i estalviar-vos l’escenografia i fins i tot totes les cançons cantades amb veu original de les nostres representacions perquè tingueu una guia quan les interpreteu vosaltres.

Us deixem:

CANÇONS ADAPTADES

 • “A viatjar”
 • “Com Màgic “
 • “Flautista ets un artista “
 • “Tens un amic en mi ”

MÚSICA INSTRUMENTAL

 • 1.Obertura

ESCENOGRAFIA I DIBUIXOS

Com sabeu, nosaltres gairebé no fem servir escenografia, aquesta la projectem amb dibuixos per tal d’omplir l’escena de manera figurativa i facilitar que el públic s’ubiqui.

Ens podeu demanar els dibuixos que vam fer servir per projectar cada una de les escenes (més de 6 dibuixos).

Així doncs, tindreu tot el material necessari per poder fer l’obra només posant el vostre esforç en que els nens aprenguin i interpretin els seus papers.

Tota la resta del material us l’aportem nosaltres!

RECORDEU:

Si voleu comprar aquest material en català, ho podeu fer aquí

Si voleu comprar aquest material en castellà, ho podeu fer aquí

Si teniu algun dubte, només ens ho eu de preguntar : info@teatromusicalinfantil.com

Si voleu escoltar exemples de les cançons (en català) cliqueu aquí

Aquí trobareu tots els nostres musicals.

facebook
Twitter

2 Comments

 • Cristina Ferrarons Baño ha dit:

  Bon dia
  Sóc mestra de l’escola Josep Peñuelas de La Jonquera.
  M’interessa saber el preu del pack complet del Flautista d’Hamelí.

  • josep ha dit:

   Si et poses en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de contacte t’informarem de tot elnque necessitis

   Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *