ELS MÚSICS DE BREMEN

Avui us volem  explicar com vam pensar i organitzar l’obra de Els Músics de Bremen!!

Us oferim el text del conte Els Músics de Bremen adaptat i teatralitzat. Les cançons que varem fer servir i els dibuixos que es van utilitzar per projectar i així construir l’escenografia.

Esperem que us agradi tot aquest material.

Per obtenir-lo només ens heu de preguntar aquí.

Aquí sota us expliquem una miqueta com ho varem fer.

Qualsevol pregunta que ens vulgueu fer, feu-la al final d’aquesta entrada, us la respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Tots coneixeu Els músics de Bremen, un conte clàssic que parla d’un grup d’animals que pel fet de ser vells els seus amos no els volen i fugen per buscar una millor vida. En la nostra adaptació del conte , en Pinxo, en Panxo i la Pinxeta que són els lladregots ,esdevenen uns personatges simpàtics i força còmics . Amb els seus balls, les seves endevinalles, persecucions i reflexions acaben adonant-se que no estan satisfets amb la seva vida i decideixen afegir-se al grup d’animals i compartir l’alegria que aporta la música i el fet de tenir uns bons amics.

A QUI VA ADREÇADA?

Aquesta adaptació teatral dels Músics de Bremen està pensada per a nens i nenes de 5 a 8 anys, i  pers ser representada per un grup de 10-12 nenes i nenes amb la possibilitat d’ ampliar-la a 20 /25…actors  fent grups d’animals ( 4 gossos, ,5 gats,…) i repartint el text entre  els nens i nenes . La durada aproximada és de 20 minuts.

L’ Ase, el Gos, el Gat, el Gall, la Vaca i  La Conilleta van trobant-se i explicant-se les seves decepcions. Poc a poc van congeniant i ajudant-se uns als altres i mostrant els instruments que els agrada tocar . Tot  cantant:

cap a  Bremen:

Cap a Bremen, Cap a Bremen!

Cap a Bremen, Cap a Bremen, Cap a Bremen falta gent.

Cap a Bremen, Cap a Bremen! Cap  Bremen, som-hi tots,

Som hi tots no perdem temps.

COM HO HEM FET?

A l’ inici de l’ obra cada personatge  es presenta amb un fragment de  música clàssica que fa pensar amb els diferents animals. La cantarella que entonen tots ells per convidar-se a formar part del grup  està extreta de :

Grup Infantil El Ruc Català – “Cap a Bremen”. (P) i (C) 2013 Sulftik S.L. Cançó inclosa a l’àlbum “Cançons Infantils Catalanes Vol.4” disponible a:

iTunes: https://itunes.apple.com/es/album/can…

Amazon: http://www.amazon.es/Can%C3%A7ons-Inf….

Les disfresses han aportat molta vistositat i realment ha estat fàcil la seva elaboració. Cada família ha confegit unes orelles i com a vestuari portaven malles i samarreta d’un color amb alguna taca o detall cosit com veureu en algunes imatges que us facilitem.

Abans de fer l’ obra hem treballat el llenguatge corporal de cadascun dels animals : la forma de caminar, de defensar-se, els sons  que feien i les expressions de la cara per representar les diferents emocions.

També hem jugat amb la música fent jocs de reconeixement d’instruments basics, els joc del director d’orquestra, reconèixer les veus dels companys, jocs de ritmes….

Les coreografies han estat senzilles amb la intenció de facilitar la coordinació dels personatges perquè la cançó principal  va convidant cada  un dels animals a unir-se al grup i cada vegada són més personatges damunt l’escenari.

És molt bonic  el quadre final on es mostra  que amb la solidaritat , amb la humilitat  i la generositat podem arribar molt lluny i que gràcies a la música tots tenim la possibilitat d’entendre’ns ,comunicar-nos i gaudir de la vida.

Amb el text l´acompanyen les músiques i cançons que donaran vida a tots els personatges així com tots el dibuixos que vam fer servir per projectar a la pantalla i estalviar-nos molta escenografia.

 

 

Recordeu:

Si voleu comprar aquest material en català, podeu fer-ho aquí

Si voleu comprar aquest material en castellà, podeu fer-ho aquí

Si voleu contactar amb nosaltres, podeu fer-ho aquí

facebook
Twitter

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *