EL MAG D'OZ, EL MUSICAL

Ja tenim aquí l’adaptació del musical El Màgic d’OZ!

Avui volem parlar del Màgic d’Oz, un dels musicals que tots nosaltres portem al cor. Ple de valors i que ens va encantar a tots representar, però sobretot preparar-lo durant tot l’any. Un musical amb molts balls i cançons precioses.

COM HO VAM FER

Avui us parlarem de com vam construir aquest musical amb els nostres nens i nenes. El mateix musical per tres del grups de edat que tenim:

7-9, 10-11, 12-13

Per cada un d’ells havíem de fer una adaptació del text diferent, reduint-la en funció de l’edat del grup. No només vam reduir escenes, sinó que ho vam fer també amb el nombre de paraules de cada “diàleg”. Finalment vam decidir fer amb el mateix text tots el grups d’edat, amb representacions diferents. Per els mes petits va ser una mica mes dur, però s’en van sortir molt bé.

No va ser fàcil, sobretot en algunes escenes, on la música surava per sobre de tota l’escena mentre els actors i actrius parlaven i en un moment i sense que la musica parés, començaven a entonar una cançó. Difícil de quadrar música, text i cançons. Però amb la il·lusió, esforç , els assaigs i compromís de les nenes i nens tot és possible.

El musical original té moltes més cançons que nosaltres vam obviar, hem recollit només les més representatives , maques i fàcils d’interpretar per nens, encara que, com deiem abans , hi ha algunes com : “Terra dels Mushkins” o “L’alegre país d’Oz” en les que els nens per sobre de la música han de parlar, cantar i ballar.

Hem de comentar que en aquestes cançons hem afegit, en les parts de més difícil entrada, els nostres nens cantant. Ho vam fer així , perquè per a nosaltres i per als nens, va ser una guia d’entrada molt més fàcil.

Us deixem un enllaç per escoltar una mostra de cada cançó. Cliqueu aquí.

Si cliqueu aquí, podeu escoltar un exemple de cada cançó cantades pels nostres nens el dia de la representació. Us hem de demanar disculpes perquè la qualitat no és del millor, però va ser dels primers musicals que vam fer i els nostres mitjans eren …bé una mica escassos ;-). Però bé, com a mostra està prou bé.

VESTUARI I MAQUILLATGE

L’ escena de la fada bona del bosc on apareixen els Mushkins és molt bonica i plena de color. Les disfresses d’ aquests personatges fantàstics i els balls van aportar molta màgia al musical. Però penseu que el personatges mes màgics sobretot per les seves disfresses son, el lleó, el home de palla i el home de llauna.

I que hem diueu del maquillatge!!, tota una obra d’art si us agrada maquillar. Disfrutareu amb aquesta obra.

FORMAT I DURACIÓ

El musical està construït per donar paper fins a 19 actrius o actors( la versió per nens de 10 a 12 anys). Alguns amb molt text i alguns altres amb més poc text. Però, com sempre, nosaltres doblàvem el actors principals perquè la primera part el personatge l’interpretés un nen o nena, i la segona part una altre nen o nena. Això en aquesta ocasió ho vam fer amb els personatges de : Dorothy, Lleó, Home de llauna i Home de palla.

La duració del musical, incloses les cançons, és al voltant de 50 min. Nosaltres al final del espectacle vam tornar a fer “Allà dalt del Arc de Sant Marti” cantat per tots el nens, va ser molt emocionant …us ho aconsello !!!!

Així doncs tindreu tot el material necessari per poder fer l’obra només posant el vostre esforç en que els nens aprenguin i interpretin els seus papers.

Tota la resta del material us l’aportem nosaltres!

RECORDEU QUE TENIU TOT AQUEST MATERIAL DISPONIBLE

Lletres de cançons al català, text per interpretar adaptat a l’edat que necessiteu, bases musicals per cada cançó, músiques instrumentals per acompanyar algunes escenes, dibuixos per projectar i estalviar-vos l’escenografia i fins i tot totes les cançons cantades amb veu original de les nostres representacions perquè tingueu una guia quan les interpreteu vosaltres.

Si voleu comprar material d’aquest musical en català, podeu fer-ho aquí

Si voleu comprar material d’aquest musical en castellà, podeu fer-ho aquí

Si voleu sentir els exemples de les cançons, podeu fer-ho aquí

Si teniu algun dubte només ens heu de preguntar : info@teatromusicalinfantil.com

Aquí trobareu tots els nostres musicals

Us deixem:

CANÇONS ADAPTADES AL CATALÀ

 • “Allà sobre del arc de Sant Martí”
 • “ El Mag anem a veure “
 • “ Ding dong la bruixa a mort “
 • “ L’alegre país d’Oz ”
 • “ La bruixa desapareix “
 • “Si tan sols tingués cervell “
 • “ Si tan sols tingués un cor “
 • “Si tan sols tingués valor “

MÚSICA INSTRUMENTAL

 • 1.Obertura
 • 2.Tormenta
 • 3.Ocells Gilda
 • 4.Mascara terror
 • 5.Bosc bruixes
 • 6.Bruixa es fon
 • 7.Picar porta …

ESCENOGRAFÍA I DIBUIXOS

Com sabeu, nosaltres gairebé no fem servir escenografia, aquesta la projectem amb dibuixos per tal d’omplir l’escena de manera figurativa i facilitar que el públic s’ubiqui.

Ens podeu demanar, els dibuixos que vam fer servir per projectar cada una de les escenes (més de 6 dibuixos).

Així doncs, tindreu tot el material necessari per poder fer l’obra només posant el vostre esforç en que els nens aprenguin i interpretin els seus papers.

Tota la resta del material us l’aportem nosaltres!

EL TEXT DEL MÀGIC D'OZ

Gairebé estan totes les escenes possibles. Potser alguna l’ hem escurçat força perquè no era important en l’argument general i reduïa el text , ajudant així, a la memorització del nens.

El text dels personatges és prou reduït perquè no tinguin tanta feina a memoritzar, ja que havien de ballar i cantar.

El nombre de pàgines va de les 20 amb una mida 11.

Ahhh!!! i qualsevol pregunta , la podeu fer mitjançant els comentaris d’aquesta entrada.

Aquí us deixem un petit fragment

RECORDEU:

Si voleu comprar material d’aquest musical en català, podeu fer-ho aquí

Si voleu comprar material d’aquest musical en castellà, podeu fer-ho aquí

Si voleu sentir els exemples de les cançons, podeu fer-ho aquí

Si teniu algun dubte només ens heu de preguntar : info@teatromusicalinfantil.com

Aquí trobareu tots els nostres musicals

facebook
Twitter

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *