HAIRSPRAY EL MUSICAL

JA TENIM AQUÍ L'ADAPTACIÓ DEL MUSICAL HAIRSPRAY

Aquesta vegada us volem parlar de Hairspray el Musical. Sens dubte un musical alegre, amb molt ball i unes cançons que posaran a prova les veus de les nostres actrius i actors.

Un musical que pel seu missatge sembla que sigui de la per la nostra época i no  dels anys 60.

PER QUÈ HO VAM FER?

Els nostres nens i nenes van anar creixent i en aquesta ocasió els vam deixar escollir quin era el musical que volien representar. Ells van escollir Hairspray, així que vam posar fil a l’agulla i vam començar a adaptar tant el text com les cançons que havia d’incloure el text adaptat.

Com sempre, ni hi és tot el text ni hi són totes les cançons. Això ho fem per reduir temps d’estudi dels joves i perquè finalment la representació tingui una durada de entre  1:15h i 1:30h.  Al final tots ens ho hem de passar bé, (Hairspray es una obra molt alegre i divertida), tant actors i actrius com el públic i evidentment nosaltres, que sempre ens agrada treballar a gust amb el què fem. Així que fora estrès i a buscar el nostre objectiu.

L’obra està pensada perquè sigui representada per joves d’entre 12-13 anys , fins 16-17 anys. No és fàcil per ells, perquè es una època de la vida, que les vergonyes apareixen més fàcilment i com que és una obra on es barregen balls, cançons y sentiments entre persones, a vegades no surt tot el natural que volguessis, però encara i així, el resultat va ser boníssim.

MISSATGE D'INCLUSIÓ I SOLIDARITAT

També es una obra que avui en dia i pel seu argument i missatge podria traslladar-se perfectament a la nostra època. La diversitat, immigració, integració, són paraules que avui sentim constantment. Aquesta obra tracta tots aquest temes d’una manera seriosa i al mateix temps divertida i simpàtica.

COM HO VAM FER

En moltes ocasions l’escena està dividida en dos espais, un representa la casa de la Tracy i la Edna a la dreta i a  l’esquerra, l’institut o el programa de TV. Sempre que una està encesa l’altra està apagada o a la  penombra. També algunes vegades mentre l’escena transcorre a la dreta, a la esquerra també hi ha acció però en penombra.

Hi han moltes escenes de ball en les que al mateix temps interactuen en diàleg els personatges, així que és important tenir micròfons sense cable, perquè puguin parlar mentre ballen.

Algun dels temes (Els nois de la ciutat) degut a que és la sintonia del programa de TV, sona varies vegades. Totes les vegades que sona està inclosa a la llista de temes que us proporcionem, perquè ja no us hàgiu de preocupar.

En total són 15 personatges, uns amb més text que d’ altres. Nosaltres com sempre, repartim els personatges amb més paper entre dos actors o actrius, així aconseguim més implicació i una major participació del grup. Si podeu, és convenient  incloure  més actrius i actors  pels  balls i alguna escena de l’ institut com la  del gimnàs o  la de la  sala de càstigs, però sense text.

LLETRES DE CANÇONS ADAPTADES AL CATALÀ:

 • “Bon dia Baltimore”
 • “Els millors nois de la Ciutat” – The nicest kids in town
 • “Mama, que jo ja sóc gran” – Mamma, I’m a big girl now
 • “Som Tots Dos” – It takes two
 • “Benvinguda als 60″ -Welcome to the 60’s
 • “Gran, rosa i preciosa” – Big, Blonde and Beautiful
 • “Jo se d’on vinc” – I Know where I’ve been
 • “Bon dia Baltimore -reprise-”
 • “Sense Amor” – Without Love
 • “Polls” – Cooties
 • “Hem fet molt camí” – come so far

ALTRES MÚSIQUES PER LA REPRESENTACIÓ:

 • “Overtura”
 • “Transició a la sala de càstig”
 • “Papa was a rolling stone”
 • “The Madison music-nicest kids in town “
 • “So telèfon”
 • “Música botiga Motormouth”
 • “Sirena policia”
 • “Música per foscos entre escenes”

Músiques base per poder cantar a sobre (Karaoke) de cada una de les lletres aportades.

Si no volguéssiu el PACK COMPLERT , sempre podeu demanar-nos individualment qualsevol dels seus components, ja sigui el text o les cançons.  D’aquestes últimes només  tenim la guia dels nostres nens cantant de dues d’elles i la base musical sense cap cost.

DIBUIXOS

Com sabeu, nosaltres gairebé no fem servir escenografia, aquesta la projectem amb dibuixos per tal d’omplir l’escena de manera  figurativa i facilitar que el públic s’ubiqui.

En aquesta ocasió, tampoc vàrem fer dibuixos . Només vam fer alguns elements amb cartró pedra i així poder representar alguns elements escenogràfics com la presó, i els cartells tan de l’ institut com la botiga de discos Motormouth.  La il·luminació dels diferents espais ens va ajudar molt a ambientar les diferents escenes.

Tota la resta del material us l’aportem nosaltres!

EL TEXT DE HAIRSPRAY

Gairebé estan totes les escenes possibles. Potser alguna l’ hem escurçat força perquè no era important en l’argument general i reduïa el text , ajudant així  a la memorització del nens.

El text dels personatges és prou reduït perquè no tinguin tanta feina a  memoritzar,   ja que  havien de ballar i cantar.

Us deixo una petita mostra del text aquí sota. I aquí un enllaç a la pàgina on trobareu més informació i àudios de prova de les cançons.

Ahhh!!! i qualsevol pregunta , la podeu fer mitjançant els comentaris d’aquesta entrada.

El PACK COMPLERT INCLOU:

Text del musical sense les lletres de les cançons per nens i nenes de 12 a 17 anys.

Lletres de totes les cançons en català.

Bases musicals.

altres àudios que us acompanyaran en certes escenes.

RECORDEU:

Recordeu que teniu tot aquest material disponible:

Si voleu comprar material d’aquest musical, podeu fer-ho aquí 

Si teniu algun dubte només ens heu de preguntar: info@teatromusicalinfantil.com, o al final d’aquesta entrada.

Si voleu sentir els exemples de les cançons, podeu fer-ho aquí 

Aquí trobareu tots els nostres musicals

facebook
Twitter

2 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *