EL PEIX IRISAT

Avui us volem explicar com vam pensar i organitzar l’ obra de teatre del PEIX IRISAT!

Us oferim el text del conte adaptat i teatralitzat. Les cançons que varem fer servir i els dibuixos que es van utilitzar per projectar i així construir l’escenografia.

Esperem que us agradi tot aquest material. Per descarregar-lo cliqueu aquí.

Aquí sota us expliquem una miqueta com ho varem fer.

Qualsevol pregunta que ens vulgueu fer, feu-la al final d’aquesta entrada, us la respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Primer de tot dir que és un conte preciós! Nosaltres ens el vam fer a la nostra manera . El vam adaptar per les edats dels  nens i nenes i el vam variar una mica per poder afegir més personatges. En total eren 11 nenes i nenes .

Nosaltres vam  afegir més animals del mar que no surten al conte justament per aquesta raó.Nosaltres en el moment que la vam fer , hi havia un grupet de molt menuts   i  ells es mostraven més segurs cantant i ballant.  És una obra que permet flexibilitzar la visibilitat de cada nen/a perquè hi ha forces balls i cançons. Cadascú pot  expressar-se de diferents maneres.

Jocs i més jocs!

Explicant contes! Representant-los. Imaginant diferents animals, els seu moviment, tot escoltant les seves onomatopeies i sons….

https://www.youtube.com/watch?v=NKkjm7vJwoU

Sempre a partir de jocs d’escalfament, coneixença, improvisació i de cooperació  vam descobrir el concepte d’amistat!

Balls i cançons!

Poca a poc vam anar aprenent totes les cançons de l’obra ,els moviments que podíem fer,…. sempre escoltant el nostre cos i  totes les bones idees dels nens!

Amb les cançons vam representar les accions, vam cantar, vam ballar:

Els bons amics els de veritat
El peix Irisat
L’ estrella de mar
Som els animals del mar
Cavallet de mar
El jardí del pop

Hi ha una música i una cançó  per a cada personatge  .El ball l final  “ Som els animals del mar”  és molt alegre i és una bona cloenda.

Mans a l’obra!!.

Aquesta obra  estèticament va quedar preciosa. El vestuari és una part molt important  i realment els pares i les mares van col·laborar molt.  Els hi vam donar moltes idees i també les podem compartir amb vosaltres.

El final del conte quan el peix irisat vàrem partint les seves escates el vam resoldre posant  uns velcro a sota de les escates i un petit tros de velcro a la disfressa de cada nen/a perquè se la pugues enganxar.

 

Memoritzar el paper!

Poca a poc i amb paciència des de casa els pares ens van ajudar molt estudiar el paper. Amb nens petit s’ aprèn molt! Ells a vegades necessiten canviar les frases que els hi em marcat .Però no passa res…..sovint cal adequar-se a les seves necessitats.

A vegades jugàvem a endevinar qui ho deia….( quin personatge  parlava).

La frase  bromista.( Una part de la frase canviada)

El joc dels disbarats ( Barrejant textos)

 

Tothom al seu lloc que comença la funció!

Això és el que més costa . Recordar on es situen ! Amb la practica i la paciència tot s’aconsegueix. Va anar molt bé que els personatges entraven i sortien sempre pel mateix lloc i el peix Irisat per un altre. La musica va ajudar molt a saber quan havien d’ entrar i sortir. Totes les entrades i sortides estan marcades al text.

A mes a més…….

Podeu fer bombolles de sabó en algun moment de l ‘obra o  en el moment de saludar!

I uns quants treballs manuals!

RECORDA:

Si vols comprar aquest material en català, pots fer-ho aquí.

Si vols comprar aquest material en castellà, potd fer-ho aquí.

Si vols contacta amb nosaltres, pots fer-ho aqui: info@teatromusicalinfantil.com

facebook
Twitter

2 Comments

 • Diego Moreno ha dit:

  Una versión muy bonita de este cuento. El trato cercano y perfecto, conseguí la adaptación al castellano con esta obra que tanto les gusta hacer a los más pequeños. Además de los fondos ilustrados para representar. Muchas gracias!!! Diego

  • Josep ha dit:

   Muchas gracias Diego. Ha sido un placer ayudarte.
   También tenemos que agradecerte el habernos empujado a empezar las adaptaciones al castellano de los musicales y cuentos de nuestra Web. Así que te esperamos pronto otra vez por aquí.
   Un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *