EL FOLLET VALENT

Avui us volem explicar com vam pensar i organitzar l’ obra de El Follet Valent!

Us oferim el text del conte adaptat i teatralitzat. Les cançons que varem fer servir i els dibuixos que es van utilitzar per projectar i així construir l’escenografia.

Esperem que us agradi tot aquest material. Per descarregar-lo cliqueu aquí.

Aquí sota us expliquem una miqueta com ho varem fer.

Qualsevol pregunta que ens vulgueu fer, feu-la al final d’aquesta entrada, us la respondrem tan aviat com ens sigui possible.

Aquesta obra de  està basada amb la cantata del Follet Valent.

Les músiques són precioses i molt corals i l’hem reescrit en forma de teatre.

Tant el conte original de María Rosa Nogué, com les lletres original de Clara Ripoll  així com la música i interpretació originals de Núria Juanet Julià, ens han servit de guía per la adaptació. Encara que nosaltres en canviat situacions i hem afegit escenes i personatges que no hi son en el conte original.

El original (conte, lletres  i cançons) les podreu trobar per exemple aquí: https://www.boileau-music.com/es/obras/el-follet-valent-b-3920

Està pensada per 13 nens i nenes d’entre 4 a 7 anys. Ja veureu que té una estructura molt semblant a la història original però hem afegit més personatges , més animals com el cent peus, la cuca de llum,….que donen molt joc en tot l’ entramat. L’ aranya s’acaba adonant que sempre esta sola perquè no vol fer amics, és molt egoista i només vol menjar . La millor  medicina per formar part d’una colla és col·laborar, ajudar i compartir .

És una obra plena de valors on l’ amistat juga un paper molt important.

Hem fet molts jocs prèviament de col·laboració, i cooperació  per crear aquesta consciència de colla .

Amb els nenes i nenes cada dia d’ assaig practicàvem corporalment tots els personatges perquè cadascun d’ ells tingués la seva pròpia personalitat i una forma de caminar i bellugar-se.

Hem treballat  els personatges a partir d’endevinalles. Als nens i nenes això els va agradar molt. També ha estat una manera fàcil de memoritzar els personatges.

Les cançons les hem practicat primer amb la base amb lletra i posteriorment només amb la base musical. Les hem practicat totes encara que n’hi haguessin unes més especifiques que canta el follet Valent. Cal preveure que són forces cançons on canten tots els nenes i nenes i que cal anar-les assajant una mica cada dia.

També hem afegit alguns balls molt senzills i una petita coreografia final per acabar l’ obra amb la cançó dels amics i la colla del Follet valent.

El resultat ha estat preciós les disfresses també han contribuït molt a donar color i vistositat al projecte. No han estat disfresses complicades. Més aviat han estat complements com antenes, ales, i punts de color.

Les narradores vam decidir que podrien anar disfressades de fades nimfes per donar aquest toc tant màgic que té l’ obra.

En general és una obra molt complerta i que arriba molt al públic perquè les cançons són molt boniques i perquè els personatges del bosc donen una gran vistositat.

 

   

RECORDEU:

Si vols comprar aquesta adaptació teatralitzada del conte en català, pots fer-ho aquí

Si vos contactar amb nosaltres pots fer-ho aquí.

Si vos conèixer tots el nostres musicals en català, pots fer-ho aquí.

Si vols conèixer tots el nostres musicals en castellà, pots fer-ho aquí

facebook
Twitter

3 Comments

 • Núria Juanet Julià ha dit:

  Mai està de més, i tenint en compte la quantitat de text en la descripció del projecte, afegir el nom de les 3 autores, Clara Ripoll, María Rosa Nogué, autores del text, i jo mateixa, Núria Juanet Julià, autora de la música, arranjaments i intèrpret.

  • admin ha dit:

   Hola Núria, moltes gràcies per el teu comentari.
   Tens molta raó i per això ho acabem d’afegir a la entrada del nostre Blog. En cap moment em volgut obviar la importància dels autors originals de les obres que nosaltres adaptem a teatre o adaptem i traduïm al català.
   Moltes gràcies un altre cop.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *